Doktora Programı Öğrencilerinden Mohammed L.K. Alsadi University of Surrey'de Burslu Araştırmacı Olmaya Hak Kazanmıştır.

Anabilim Dalımız Doktora Programı öğrencilerinden Mohammed L.K. Alsadi University of Surrey ve Kings College London tarafından yürütülen Voting on Ledger Technologies (VOLT) projesinde çalışmak üzere Aralık 2019-Temmuz 2020 tarihleri arasında University of Surrey Computer Science Department'da Research Fellow olarak görev almaya hak kazanmıştır. Öğrencimiz görev süresi boyunca Engineering and Physical Sciences Research Council'den burs alacaktır. Proje detayları aşağıda paylaşılmıştır.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

VOLT ( Voting on Distributed Ledger): Projenin amaci farklı Blockchain platformları arastirip e-secim icin en uygun olan platformunu sectikten sonra, secim ekosistemindeki birbirine güvenmeyen partiler arasında guveinilr bir sistem oluşturmak. Ayni zamanda, önerilen model (end-to-end verification) sağlayacaktır. End-to-End verification secmenlerin verdikleri oyların sistemi dahil edilmesi ve ayni zamanda yapildigi gibi sayilmasini kontrol edilmesini sağlayacaktır.