“Yapay Zekâ, İnsan Yaşamında Devrimsel Etkilere Sahiptir”

Bölümümüz, İÜ Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İÜ Data Club tarafından düzenlenen “Siber Güvenlikte Yapay Zekâ Atölyesi”, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ek Bina 2’de gerçekleştirildi.

Dr. Murat Gezer ve Dr. Yalçın Özkan’ın eğitmen olarak yer aldığı atölyede, derin öğrenme algoritmalarıyla ağ saldırılarının nasıl belirlenebileceği ve nerede kullanılabileceği ele alınırken, gerçek verilere dayalı olarak Python ile siber saldırıların çözümlenmesi ve saldırıları analiz etmeye yönelik uygulamaların geliştirilmesi amaçlandı.

Etkinlik kapsamında; günümüzde çeşitli platformlarda üzerinde en çok tartışılan konular arasında ilk sıralarda yer alan yapay zekânın, insan yaşamında ve kurumlarda devrimsel etkilere neden olacağı konuşuldu. Ayrıca, yapay zekânın makine öğrenmesi algoritmalarının ve özellikle derin öğrenme algoritmalarının siber güvenlikte büyük veri kümeleri üzerinde yüksek performanslı sonuçlar üretebildiği vurgulandı.

Yapay zekâ dünyasında program dili bilmenin önemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dr. Yalçın Özkan, “Bu alanda birbirimizi anlayabilmek için mutlaka program dili bilmeliyiz” ifadelerini kullandı. Etkinlikte kullanılacak ortak dilin “python” olacağını belirten Dr. Özkan şu şekilde konuştu: “Bu etkinlikte anlatmak istediğimiz her konuyu kodlarla ifade edeceğiz. Kodlar aracılığıyla herkesin aynı sonuçlara ulaşmasını hedefleyeceğiz.”

Siber Güvenlikte Yapay Zekâ Atölyesi başarılı bir şekilde tamamlandı.