Bölümümüzden R Paketlerinin Hatırlatıcı Notlarına İlişkin Çeviriler

Bölümümüz araştırma görevlilerinden Dr. Elif KARTAL, Dr. Zeki ÖZEN ile bölümümüz doktora öğrencilerinden İlkim Ecem EMRE; R programlama dilinin bütünleşik geliştirme ortamı olan RStudio’nun sırasıyla Base R, Regular Expressions ve caret R paketlerine ilişkin hatırlatıcı notlarını Türkçeye çevirmiştir. R, yapay zeka, makine öğrenmesi, veri madenciliği ve çeşitli bilimsel hesaplamalarda araştırmacılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir programlama dilidir.

Hatırlatıcı notların Türkçe çevirileri, RStudio tarafından web sitelerinde paylaşılmış, araştırmacılarımızın bu katkısı sosyal medyada da duyurulmuştur.

01/02/2018