Bölümümüz Ortaklığında Yapay Zeka Yaz Okulu Düzenlendi

İstanbul Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Teknokent, IBM, Microsoft, Türk Telekom firmaları ile ortaklaşa düzenlenen ve Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “Yapay Zeka Yaz Okulu” 6-8 Eylül 2017 tarihleri arasında geniş katılım ile gerçekleştirildi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Yapay Zeka Yaz Okulu’nun açılışına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sevinç Gülseçen ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yapay Zeka Yaz Okulu’na 88 farklı üniversiteden 455 öğrenci katıldı. Yapay zekanın lisans, lisansüstü ve endüstriyel uygulamacılara yönelik olarak geliştirilen çalışmalar, bu alandaki ihtiyaçlar ve eğilimler hakkında birçok bilgi sunulan yaz okulunda, üç gün boyunca 27 oturumda gerçekleştirildi. Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sevinç Gülseçen “Zeki Makineler İnsanların Yerini Alacak Mı?” konulu panelin moderatörlüğünü yürütmüş, “Dijital Dönüşümde Yapay Zekanın Önemi” panelinde ise bir konuşma gerçekleştirmiştir.

Bölümümüz öğretim üye ve elemanlarının yaz okulu süresince yapmış oldukları sunumlar aşağıda listelenmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Zerrin AYVAZ REİS – “Yapay Zekaya Giriş”,

Öğr. Gör. Dr. Murat GEZER – “Görüntü İşlemede Makina Öğrenmesi: Python ile Görüntü Benzerlik Analizi”,

Arş. Gör. Dr. Elif KARTAL ve Arş. Gör. Dr. Zeki ÖZEN – “Yapay Sinir Ağları ile Dengesiz Veri Kümelerinde Sınıflandırma”,

Arş. Gör. Dr. Serra ÇELİK – “Geçmişten Günümüze Kümeleme”