Export date: Sat Aug 19 7:33:30 2017 / +0000 GMT

Bölümümüz Pegasus Hava Yolları Genel Müdürlüğünü Ziyaret Etmiştir.

Bölümümüz öğretim elemanlarından Araş. Gör. Dr. Elif KARTAL, Araş. Gör. Dr. Zeki ÖZEN, Araş. Gör. F. Önay KOÇOĞLU ile doktora öğrencimiz İlker Güven YILMAZ Pegasus Hava Yolları'na 14.03.2017 Pazartesi günü bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu ziyaret çerçevesinde öncelikle Pegasus Hava Yolları Genel Müdürlük binasında Pegasus Akademi ve İşe Alım Müdürü Sayın Dr. Ömer ŞAP ile görüşülmüştür. Pegasus Akademi ile bölüm faaliyetlerinin kısaca ele alındığı bu görüşmede, bölümümüz ve Pegasus işbirliği ile gerçekleştirilebilecek olası çalışmalar tartışılmıştır. Toplantı sonrası Pegasus Hava Yolları Operasyon Kontrol Merkezi(OCC) Grup Müdürü Sayın Ümit KULA ve Uçuş Eğitim Müdürü Kaptan Pilot Sayın Ali Rıza KOZACI eşliğinde Pegasus Uçuş Eğitim Merkezi(Pegasus Flight Training Center)'nde pilotların eğitiminde kullanılan dokunmatik kokpit simülasyon sistemi (IPT), Boeing ve Airbus uçaklarına ait kokpit simülasyon sistemleri incelenmiştir. Kabin ekibinin uygulamalı eğitim alanları (uçağın acil bir durum anında tahliye edilmesi, yangın tatbikatı vb.) ziyaret edilmiştir.

Öğleden sonra Sabiha GÖKÇEN Havalimanı Pegasus Hava Yolları'nın Operasyon Kontrol Merkezi'ne geçilerek uçakların takip edilmesi, rotalama, uçuş planı hazırlama vb. operasyonel işlemlerin gerçekleştirildiği sistemler incelenmiş, Pegasus Hava Yolları Operasyon Kontrol Merkezi Grup Müdürü Sayın Ümit KULA bir uçuş harekat uzmanının (flight dispatcher) uçuş planlaması sürecine ilişkin bir sunum gerçekleştirmiştir.

Post date: 2017-03-17 14:44:50
Post date GMT: 2017-03-17 11:44:50

Post modified date: 2017-03-17 14:44:50
Post modified date GMT: 2017-03-17 11:44:50