Bölümümüz Sakarya Üniversitesi’nde – “Yeni Nesil Bilişim Uygulamaları için Güçlerimizi Birleştiriyoruz”

Enformatik Bölümü ve Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUYAMER) olarak Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile birlikte 19 Ocak 2017 tarihinde Sakarya Üniversitesi’nde “Yeni Nesil Bilişim Uygulamaları için Güçlerimizi Birleştiriyoruz: Endüstri 4.0’ın Üniversite ve Eğitime Uyarlanması” isimli bir çalıştay gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Çalıştayda Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uygulamaları; MÜDEK, Uygulamalı Mühendislik Deneyimi (UMDE) ve Mühendislik Fakültesinde Sanallaştırma Uygulamaları ile Bölümümüz ve BUYAMER’in faaliyet ve tanıtımını içeren sunumlar gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın sonunda Endüstri 4.0’ın Eğitime Uyarlanması konusu tartışılmıştır.

İki üniversite arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve özellikle Endüstri 4.0’ın üniversitelere ve eğitime uyarlanması konusunda emin adımlar atarak sağlam bir vizyon ve doğru bir yol haritası oluşturabilmek için fikir alışverinde bulunabildiğimiz ve ileriye yönelik çalışmaların başlangıcını yaptığımız bu çalıştayda emeği geçen herkese ve özellikle misafirperverliklerinden ötürü Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ailesine  teşekkür ediyoruz.

20/01/2017