Bölümümüz “Bilişim ve Demokrasi” Ana Temalı 33. Ulusal Bilişim Kurultayı için Ankara’daydı

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın teşrifi ve konuşması ile açılışı gerçekleştirilen 33. Ulusal Bilişim Kurultayı, 8-9 Aralık 2016 tarihleri arasında “Bilişim ve Demokrasi” ana temasıyla Sheraton Ankara Hotel’de Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenmiştir.  Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Sevinç GÜLSEÇEN, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda TOLUN, Bölümümüz Öğretim Elemanları Arş. Gör. Dr. Elif KARTAL ve Arş. Gör. Fatma Önay KOÇOĞLU ile doktora ve yüksek lisans programlarımız öğrencilerinden oluşan bir ekip, “Bilişim ve Demokrasi” temalı Ulusal Bilişim Kurultayı’na katılmak ve Üniversitemizde bu yıl Bölümümüz öncülüğünde düzenlenen “Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler Konferansı (Future Learning 2016)” sonrası Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. M. Hilmi Çolakoğlu ile değerlendirme ve işbirliklerini görüşmek üzere Ankara’da bulunmuşlardır.

Kurultay’ın bildiri oturumunda Üniversitemiz İşletme Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Erdal BALABAN ve Arş. Gör. Dr. Elif KARTAL, “Demokrasinin Gelişiminde Bilişimin Önemi ve Ülkelerin Karşılaştırmalı Analizi” başlıklı çalışmalarını başarılı bir şekilde sunmuşlardır. Kurultay’da yine Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim  Üyesi Prof. Dr. B. Sıddık B. YARMAN “Milli Güvenlik ve Siber Tehditler” konulu panelde moderatör olarak yer almıştır.

Gerçekleştirilen bu Ankara ziyareti; hem öğrencilerimizin akademik temelde bilgi ve görgüsünü arttırma hem de yakın gelecekte gerçekleştirilebilecek yeni proje ve bilimsel etkinliklere zemin oluşturma açısından oldukça verimli geçmiştir.

21/12/2016