“Otantikten Enformatiğe Uluslararası Konferansı” Bölümümüz Ev Sahipliğinde Yarın Başlıyor.

Enformatik Bölümü ve Güzel Sanatlar Bölümü’nün ortaklaşa tertiplediği ve “Kültürel Miras” kavramı çerçevesinde 7-10 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenecek bu konferans semiyotik ve bilişim başta olmak üzere insan ve toplum bilimleri alanında çalışan araştırmacıları disiplinler arası bir ortamda buluşturmayı amaçlamaktadır.

Konferans, Eero Tarasti tarafından iki yıl önce başlatılmış ve Tarasti’nin Varoluşcu Göstergebilim teorisinden temellenen uluslararası bir araştırma projesi kapsamında yapılmaktadır. Projenin şimdiye kadar, seksenin üstünde uluslararası akademisyenden oluşan bir üye topluluğu vardır. Bugüne kadar Imatra, Kaunas, Roma ve Sofya da toplantılar yapılmıştır. İstanbul toplantısı, bu toplantıların devamı niteliğinde, konuya ilgi duyan herkese açık olarak gerçekleşecektir.

İstanbul Konferansı aşağıda verilen alt başlıklarda gösterdiğimiz ve  bu başlıklarla sınırlı olmayan teorik tartışmaları, görsel performansları, çalıştaylar ve poster sunumlarını kapsamaktadır.

Diyaloglarda Kültürel Miras
Kültürel mirasın yenilenmesi
Değer temsilcileri olarak kültürel miraslar
Kültürel miras ve topluluklar
Kültürel miras; kişi ve değerler
İşaret sistemleri ve süreçleri olarak kültürel miras
Kaybedilmiş kültürel miraslar
İstanbul’un Kültürel mirası

Daha fazla bilgi için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

06/05/2015