İNET-TR Yolculuğunun İstanbul Üniversitesi Durağı

İlki 1995 yılında düzenlenen İNET-TR konferanslarının 2013 yılındaki ev sahibi, İstanbul Üniversitesi oldu. Alanında uzman pek çok konuk ve konuşmacının katıldığı, 18. Türkiye’de İnternet Konferansı 9-11 Aralık 2013 tarihlerinde, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Üç gün süren konferansta akademik bildiri sunumlarından forumlara, panellerden uygulama geliştirme ortamlarına kadar pek çok etkinlik aynı anda ve katılımcıların yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve BUYAMER (Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi) birimini çalışanlarının yerel komite olarak destek verdiği konferansının açılış konuşmalarında; Yerel Komite Başkanı olarak Prof. Dr. Sevinç Gülseçen; İNET-TR ailesinin 18 yıl boyunca Türkiye’nin internet yolculuğunda nelere değindiğini, hangi noktalarda yol göstericilik yapmaya çalıştığını anlatan bir konuşma yaptı.  İNET-TR 2013 Konferans Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akgül; internetin nasıl algılanması gerektiği, dünya ve Türkiye’nin altyapı ve kullanım bakımından karşılaştırmaları ve bilgi toplumu dönüşümünde Türkiye’nin durumuna dikkat çeken bir konuşma yaptı. BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) Birimi Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman konuşmasında; internetin ülkemizde yaygınlaşması için dünden bugüne gösterilen gayreti, kullanıcı algısındaki değişimleri ifade etti. İÜ Rektör Yardımcısı Mahmut Ak ise konuşmasında; İnternet-Türkiye-Üniversiteler üçlüsü içerisinde Üniversitemizin duruşu ve yaptığı katkılara değindi.

500’den fazla katılımcının üç gün boyunca aktif olarak katıldığı konferansta; alanında uzman çok değerli akademisyen, kamu ve özel sektörden konuşmacıların yer aldığı panel, seminer ve çalıştaylar düzenlendi.  Toplumsal olaylarda sosyal ağ kullanımından, FATİH projesine, E-devlet uygulamalarından, kişisel güvenliğe kadar pek çok farklı konunun tartışıldığı konferansın ana salonundaki oturumlar AUZEF’in desteği ile internet ortamından canlı olarak yayınlandı.

İNET-TR konferansının 18 yıldır devam eden yolculuğunda, 2013 ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi; gerek katkıları gerekse katılımıyla “topluma dokunan” konulardaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

02/01/2014