Bölümümüz 10. Yılını Kutladı

Enformatik Bölümü, 14 Haziran 2013 Cuma günü İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri’nde 10. yaşını kutlamıştır. Davete; üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Ak, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Rıza Güven, Prof. Dr. Çiğdem Kayacan, Sosyal Sorumluluk Projeleri Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar, Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Arzu Kihtir ve Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn, Kreatif Direktör Hamza Aytaç Dalgalıdere ile bölümde ders vermekte olan ve bölümün kuruluşundan günümüze kadar farklı dönemlerde ders vermiş birçok değerli öğretim elemanı, lisansüstü öğrencileri ve mezunları katılmıştır.

Bu anlamlı günün açılış konuşması, bölüm başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen tarafından yapılmıştır. İlk bölüm başkanı Prof. Dr. Çetin Arıkan tarafından, bölümün kuruluşu kısaca anlatılmış, bölümün kuruluşuna katkı veren öğretim elemanları anılmıştır. Prof. Dr. Sevinç Gülseçen konuşması esnasında Enformatik Bölümü’nün kuruluşundan itibaren her geçen gün biraz daha ileri gitmesinde önemli katkıları olan Yrd. Doç. Dr. Zerrin Ayvaz Reis, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Erol, Öğr. Gör. Murat Gezer ve bölümün araştırma görevlileri Araş. Gör Elif Kartal Karataş, Araş. Gör. Zeki Özen, Araş. Gör. Fatma Önay Koçoğlu, Araş. Gör. Şebnem Özdemir, Araş. Gör. Mehmet Selim Derindere, Araş. Gör. Emre Akadal ve Araş. Gör. Serra Çelik’i yanına davet ederek, onore etmiştir. Bölümün ilk Doktora ve Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans mezunlarının verilmesi ve bölümde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının fazla oluşundan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

Enformatik Bölümü 10. Yıl pastası Prof. Dr. Sevinç Gülseçen ve bölümün en genç asistanı Araş. Gör. Emre Akadal tarafından kesilmiştir. Rektörümüz, rektör yardımcılarımız ve rektör danışmanları Enformatik Bölümü hakkındaki görüşlerini dile getirmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Yunus Söylet, Enformatik Bölümü’nün İstanbul Üniversitesi’ne önemli hizmetleri olduğunu, yapılan tez çalışmalarının da güncel bilişim konuları ile ilgili olduğunu ve yine üniversitemize hizmete dönük ürünler olarak geliştirildiğini belirtmiştir. Bölümümüze katkı veren öğretim üyelerimize teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.

Enformatik Bölümü’nün 10 yılı boyunca bizlere destek olan, bizleri yüreklendiren ve bu etkinliğimizde de bizleri yalnız bırakmayan, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, Rektör Yardımcılarımıza, Rektör Danışmanlarımıza, öğretim elemanlarımıza ve tüm Enformatik Bölümü dostlarına en içten teşekkürlerimizi sunarız.

İÜ Enformatik Bölümü

26/06/2013