İstanbul Üniversitesi POKE 1304,13 ile Geçmişten Günümüze Uzanan Bir Dijital Yolculuk Yaşadı

İnternetin Türkiye’deki 20. Yılı kutlamaları kapsamında İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile “POKE 1304,13: Scenerlar İstanbul Üniversitesi’nde Buluşuyor” etkinliği bilgisayar meraklılarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Enformatik Bölümü Bölüm Başkanı ve Bilgisayar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sevinç GÜLSEÇEN’in konuşması ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Teknoloji Yazarı ve Donanım Editörü Levent PEKCAN “Offline Dijital Ağ: Swapper’lar ve Disk Dergileri” adlı sunumu ile gerçekleştirdi. Levent PEKCAN bu sunumunda temel SCENE kavramlarından bahsedip, SCENE içeresinde bulunan SWAPPER’lık görevinden, takas yolu ile disketleri paylaşımlarıyla yazılımların dağıttıkları dönemi dinleyicilere aktardı. O dönemin digital dergilerini de dinleyiciler görme fırsatı yakaladı.

İkinci konuşmacı Kemal AKYÜREK “35’ten Sonra Kod Yazmak” adlı konuşmasında geç başladığı ve de severek devam ettiği kod yazma macerasını dinleyicilerle paylaştı.

Beaker Entertainment Firmasının Kurucusu olan Emir AKAYDIN “Skate ile Intro Atölyesi” sunumunda DEMO ve INTRO kavramlarının açılımlarını vererek canlı olarak Commodore 64 ve PC demosu yazarken aralarındaki farklardan, geçmişte yaşanan zorlukların günümüzde gelişen teknoloji ile nasıl ortadan kalktığını gösterdi.
Etkinliğin son konuşmasında İnternet Teknolojileri, Programlama, Sayısal Müzik Uzmanı olan Emre ŞENKAL Sayısal Müzik konusunda örnekler göstererek artık müzik endüstrisinde bilgisayarın etkisini arttığını ve her türlü sesin digital ortamda üretebildiğine dikkat çekti.

03/05/2013